Kids bull

Rodeostier voor kinderen

Kinderen houden van avontuur! Rodeostieren zijn bij uitstek attracties die avontuurlijk ingestelde zielen aantrekken. Het is dan ook geen wonder dat ook kinderen rodeostieren meestal geweldig vinden! Natuurlijk zal je dat als rodeo enthousiasteling alleen maar fijn vinden als je kind interesse heeft voor je eigen cowboy verbeelding. De verleiding is dan groot om je kind spontaan op een grote mechanische stier te zetten. Jong geleerd is immers oud gedaan.

De rodeostier voor kinderen zit er een tikkeltje anders uit dan die voor volwassenen. In eerste instantie denken we dan aan de afmetingen, maar ook de bewegingen en de kracht waarmee deze worden uitgevoerd door een rodeostier voor volwassenen is niet altijd geschikt voor kinderen. Het laatste wat je wilt, is dat je kind in gevaar wordt gebracht bij het berijden van een rodeostier. De rodeostier voor kinderen is zodanig regelbaar om aan de noden van je ukkies tegemoet te komen.

Voorbeeld van een rodeostier voor kinderen          De stier voor kinderen          aktie op de kids-bull

Wat is de kids bull precies?

De kids bull is een rodeostier die ook door kinderen kan worden bereden. Hij ziet er leuk uit en lijkt qua uiterlijk alvast op een echte ludieke stier. Kinderen zullen dit toestel herkennen als heus beest. Dit maakt dat ze er zich misschien eerder toe aangetrokken zullen voelen dan tot een standaard rodeostier die er in bepaalde gevallen nog een beetje te veel als een “grote-mensen stier” uitziet.

Tegelijk is de kids bull ook perfect geschikt voor volwassenen die nog absolute beginners zijn. De bewegingen en de kracht van dit apparaat kan speciaal worden aangepast voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met het berijden van een rodeostier. Veiligheid staat hier voorop.

Deze attractie werd zodanig ontworpen dat kinderen en ook grotere mensen zich niet kunnen kwetsen aan de stier. Zo werd het hoofd speciaal voor de doelgroep ontworpen uit zacht materiaal.

 

Vanaf welke leeftijd mag een kind op de kids bull rijden?

Zeker wanneer de ouders zelf erg veel van rodeo houden, is het aanlokkelijk om je kind zo vroeg mogelijk te laten kennismaken met een rodeostier. Hierbij is het echter belangrijk om rekening te houden met de motorische ontwikkeling van een kind. Natuurlijk kunnen de meeste kinderen van 2 jaar zelfstandig rondlopen en zullen ze maar al te graag op een rodeostier klimmen, als ze er de kans toe krijgen. Voor het berijden van een kids bull zijn echter andere vaardigheden nodig dan deze die je nodig hebt om te kunnen stappen, lopen of klimmen. Dat is de reden waarom wordt aangeraden om pas vanaf de leeftijd van 5 à 6  jaar met de kids bull te beginnen.

Tegelijk willen we ook meegeven dat de rodeostier voor kinderen perfect aangepast kan worden aan de mogelijkheden van je kind. Zeker wanneer een kids bull zowel door kinderen als door volwassenen wordt gebruikt, is het nodig om dit te doen, telkens als er een ander fuifnummer deze rodeostier gebruikt. Bij www.rodeostier.com geven wij je er graag, en met plezier advies over!

Een alternatief is de rodeobullcontest